Avenue St James, London
       
     
 The wine glasses were to be hung in a high density all around a frame based on an traditional wine bottle holder but upturned. The frame is a series of rings held together with straps that vanish into the ceiling and run down the inside of the frame, made from steel it was then powder coated in a white whilst all the screws and nuts are in brass. Two brass rings with LED lights illuminate the wine glasses from within.
       
     
 The engineering of the project was a challenge that I really enjoyed and its functionality in design is what ultimately appeals to me about this piece.
       
     
Avenue St James, London
       
     
Avenue St James, London

Approached by the interior designers of the Avenue St James refurbishment I worked up several designs for a wine glass chandelier and a glass holder system based on the specs provided to me by the client. The chandelier was designed as a dramatic focal point hanging over a beautiful decanting station in the centre of the restaurant.

 The wine glasses were to be hung in a high density all around a frame based on an traditional wine bottle holder but upturned. The frame is a series of rings held together with straps that vanish into the ceiling and run down the inside of the frame, made from steel it was then powder coated in a white whilst all the screws and nuts are in brass. Two brass rings with LED lights illuminate the wine glasses from within.
       
     

The wine glasses were to be hung in a high density all around a frame based on an traditional wine bottle holder but upturned. The frame is a series of rings held together with straps that vanish into the ceiling and run down the inside of the frame, made from steel it was then powder coated in a white whilst all the screws and nuts are in brass. Two brass rings with LED lights illuminate the wine glasses from within.

 The engineering of the project was a challenge that I really enjoyed and its functionality in design is what ultimately appeals to me about this piece.
       
     

The engineering of the project was a challenge that I really enjoyed and its functionality in design is what ultimately appeals to me about this piece.